Tájékoztatás: záróvizsgák, felvételi, diplomaátadó

Kedves Hallgatók!

Az alábbiakban közöljük Füzér Katalin tanszékvezető tájékoztatását (letöltés) a záróvizsgákkal, felvételivel és a diplomaosztóval kapcsolatban. Kérjük, alaposan olvassák át.

 

Kedves záróvizsgázó hallgatóink! Kedves felvételizők!

Reméljük jól vannak és jól haladnak a felkészüléssel alap- illetve mestertanulmányaik zárására, valamint a felvételire!

A mai napon megszületett karunkon az a szabályozási keret (https://btk.pte.hu/dekani_utasitasok/52020_0424_szamu_dekani_utasitas), amely lehetővé teszi, hogy tájékoztatást adjunk Önöknek a rendkívüli körülmények között sorra kerülő online záróvizsga- és felvételi időszakról.

Mindenekelőtt az online záróvizsgák időpontjai:

  • BA záróvizsgák: június 3., 4., 5.
  • MA záróvizsga: június 8.
  • MA felvételi vizsga: június 16.

ONLINE ZÁRÓVIZSGA

A záróvizsga bizottságokba és a konkrét időpontokra történő beosztásról NEPTUN üzenetet küldünk. A záróvizsga menetéről a tanszéki honlapon részteles tájékoztatás található: 

http://szociologia.btk.pte.hu/sites/default/files/attached_files/zarovizsga_menete.pdf

Az "analóg békeidők" záróvizsgáihoz képest az online záróvizsgába becsatornázódik a szakdolgozatok teljes körűen elektonikus úton, NEPTUN-ban történő leadásának, illetve elbírálásának május 4-i határidővel záruló folyamata.

Az online záróvizsgáknak a távolléti oktatásban bevált MS Teams platform biztosítja a technológiai hátterét, amelynek vizsgázási célú használatában hallgatóink még nem rendelkeznek tapasztalattal. Ezért ONLINE HALLGATÓI FÓRUMOT szervezünk a Teams felületen jövő héten hétfőn (2020.04.27.) 10:00 órától, amelyre meghívót küldünk és szeretettel várunk minden végzős szociológus hallgatót: együtt kipróbáljuk a felületet, áttekintjük a vizsgaidőszakban használatos funkciókat és kérdéseiket is feltehetik. Javasoljuk, hogy a kari honlap nyitó oldalán elérhető tájékoztató segítségével töltsék le az alkalmazást – ha még más célból nem használták. Amennyiben bárkinek technikai akadályt jelent akár az internetes kapcsolat, akár a kapcsolódásra alkalmas eszköz, kérjük, mielőbb jelezze a tanszék felé, hogy közreműködhessünk az akadályok elhárításában!

ONLINE MESTER FELVÉTELI VIZSGA

Az mester felvételivel kapcsolatos tájékoztatás alapvetően egycsatornás: a felvi.hu-ban megadott intézményi kontakt, esetünkben Kovács Bea kommunikálhat hivatalosan a felvételizőkkel, pl. az időpontokra történő beosztásokat is ő írja meg a felvételizőknek a felvi.hu-n megadott elérhetőségre és a dokumentumokról, valamint a pontszámításról is ő tud hiteles felvilágosítást adni.

A megújuló mesterképzésről, valamint a felvételi szakmai kérdéseiről ONLINE MESTERÓRÁ-t tartunk, melyre hamarosan Teams meghívót küldünk felvételizőinknek és az érdeklődőknek.

HALLGATÓI KÉPVISELET

A záróvizsga bizottságokban és a felvételi bizottságban tanszékünk demonstrátora, Kniesz Adrienn működik közre hallgatói képviselőként.

EREDMÉNYEK

Az online vizsgák eredményét NEPTUN üzenetben tesszük közzé.

ÜNNEPSÉG

A rendkívüli helyzetben személyes megjelenéssel járó nagylétszámú rendezvényre, így diplomaosztó ünnepségre sem tud az egyetem sort keríteni L azonban a záróvizsgákat követően a szociológia szakjainkon végző hallgatóink számára meglepetéssel készülünk J

Pécs, 2020. április 24.                                              

Üdvözlettel,

Füzér Katalin
tanszékvezető