Közösségi kert Pécsen

Tanszékünk hallgatója, Fatér Máté, közösségi kertet szervez Pécsen.

Töltsétek ki a kérdőívét! :)

A Zöld Folt közösségi kertről röviden:  

"Célunk egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol a fenntarthatóság iránt elkötelezett emberek találkozhatnak, beszélgethetnek megismerkedhetnek egy új életmóddal. Lehetőséget biztosítanánk iskoláknak, családoknak, vagy civil szervezeteknek arra, hogy saját kert részt béreljenek és a közösségi kert eszközeivel és szakértelmével maguknak termeszthessenek.

Ágyásai a Zöld Foltnak is lennének, amiket kizárólag a kert alkalmazottai és önkéntesei gondoznának és nevelnének. Az innen származó termést – helyi termelők termékeivel kiegészítve – a kert használná fel a vendégek számára kialakított büfé és közösségi tér működtetéséhez.

A büfében a kertből és különböző helyi termelőktől származó ételeket, italokat lehet fogyasztani akár a kertbe kiülve, akár a közösségi térben leülve, beszélgetve.

Tervezünk koncerteket, filmklubokat, beszélgetéseket, kertészeti-, valamint szörpkészítő-, lekvárfőző- és további hasonló programokat tartani. Bármit a teljesség igénye nélkül, csupán a fejlődésért, a szórakozásért és a közösségért."