Joseph Lewandowski tanszékünkön

Szeretettel várjuk a kollégákat és hallgatóikat 2016. március 3-án, csütörtökön 14-16 óráig a Zsolnay Negyed E25-ös épületének földszinti konferenciatermében a Település és Társadalom Kutatóközpont szervezésében megrendezésre kerülő előadásra.

Az előadóról
Joseph Lewandowski
Társadalmi Tanulmányok Fulbright Professzor a brno-i Masaryk Egyetemen (2016 tavaszán)
Nemzetközi Kapcsolatok és Honors College Dékán és Professzor a University of Central Missouri-n, az USA-ban

"This ain’t no ghetto up in here": Reflections on urban life and boxing gyms in the US

Drawing on several years spent training in a local Kansas City boxing gym, in this talk I explore how and to what extent professional boxing in the US is ineluctably bound up with the damaged life-world of the American ghetto. I argue that, as America’s ghettos have undergone profound structural transformations, urban boxing gyms in the US have declined in number, popularity, quality, and, indeed, status among local residents.

"Ez itt nem gettó ám": reflexiók az amerikai városi életről és a boksztermekről

Kansas City egyik boksztermében edzettem éveken át, előadásomban ennek a tapasztalatnak alapján tárom fel, azt az összefüggést, hogy az amerikai profi boksz hogyan és miként kötődik elválaszthatatlanul az amerikai gettók sérült világához. Amellett érvelek, hogy az amerikai gettók alapvető strukturális átalakulásai közepette a városi boksztermek hanyatlása is bekövetkezett: csökkent számuk, népszerűségük, minőségük, sőt, még státuszuk is a helyiek körében.

Tolmácsolást biztosítunk.